Ceturtdien Latvijā pūtīs brāzmains vējš

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ceturtdien, 21. aprīlī, Latvijā, pūšot brāzmainam austrumu, ziemeļaustrumu vējam, kur ātrums brāzmās sasniegs 11-16 metrus sekundē, gaiss iesils līdz +14..+18 grādiem, bet Rīgas jūras līča Kurzemes piekrastē - līdz +11..+12 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Gaidāms sauss un saulains laiks, Baltkrievijas pierobežā debesis kļūs mākoņainas.

Rīgā saglabāsies saulains laiks, pūtīs mērens ziemeļaustrumu vējš un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17..+18 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons ziemeļos un ciklons dienvidos. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1014 hektopaskāliem Dienvidlatgalē līdz 1020 hektopaskāliem valsts ziemeļos.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +11 grādiem Daugavgrīvas meteostacijā līdz +18,8 grādiem Daugavpilī, un tā ir augstākā valstī reģistrētā temperatūra kopš septembra.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 20.aprīlī bija +27 grādi Itālijā un Krievijas dienvidos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -13 grādi augstākajos kalnos Bulgārijā un -15 grādi Vorkutā, Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu