Pirmdien vietām Latvijā īslaicīgi līs; iespējamas pērkona lietusgāzes

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Pirmdien vietām Latvijā īslaicīgi līs, iespējamas pērkona lietusgāzes, savukārt pievakarē no dienvidaustrumiem valsti sāks šķērsot plaša nokrišņu zona.

Agrā pirmdienas rītā daudzviet Latvijā ir migla, redzamība tajā vietām nepārsniedz 150 metrus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Piecos rītā biezākā migla novērota pie Daugavas Latgalē un Sēlijā, kā arī vietām valsts vidienē, tai skaitā Dobeles meteoroloģiskajā stacijā.

Gaisa temperatūra tobrīd bija no +1,8 grādiem Kolkā līdz +8..+9 grādiem daudzviet valsts austrumos, kā arī Rīgas jūras līča dienvidu piekrastē.

Mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, nav ievērojamu nokrišņu.

Kurzemē pūš lēns austrumu vējš, pārējā valstī vēja praktiski nav.

Rīgā vietām migla. Gaisa temperatūra saullēktā bija +5 grādi starptautiskajā lidostā un +8 grādi pilsētas centrā.

Sinoptiķi prognozē, ka pirmdien daudzviet līs stipri.

Lietus turpināsies otrdien, un nokrišņu summa līdz otrdienas vakaram valsts centrālajā un rietumu daļā daudzviet sasniegs 20-40 milimetrus.

Vējam lēni pūšot no austrumu puses, maksimālā gaisa temperatūra pirmdien būs +14..+19 grādi, bet Rīgas līča Kurzemes piekrastē vietām nekļūs siltāks par +12 grādiem.

Rīgā dienas gaitā iespējams īslaicīgs lietus; pirmdienas vakarā sāksies ilgstošs lietus. Saglabājoties lēnam vējam, gaiss dienā iesils līdz +17 grādiem.

Atmosfēras spiediens paaugstinājies līdz 1013-1016 hektopaskāliem jūras līmenī. No dienvidiem tuvojas ciklons, tā centrs Latviju sasniegs naktī uz otrdienu.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijā bija +12..+16 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.maijā bija +37 grādi Spānijā un +38 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -11 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu