Otrdien Latvijā būs apmācies laiks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Otrdien Latvijā debesis lielākoties klās mākoņi, vietām uzlīs, plašāks lietus gaidāms vakarpusē Kurzemē, prognozē sinoptiķi.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +12..+17 grādi.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā gaidāma pārsvarā mākoņaina diena, bez nokrišņiem. Gaiss iesils līdz +15 grādiem.

Skandināvijā atrodas ciklons, no rietumiem tuvojas ar to saistīta atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 1012-1014 hektopaskāli jūras līmenī.

Valsts dienvidaustrumu daļā joprojām spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais dzeltenā līmeņa brīdinājums - vietām saglabājas augsta ugunsbīstamība mežos.

Liepājā un Rucavā pārspēts 13.septembra aukstuma rekords

Naktī Liepājā gaisa temperatūra noslīdēja līdz +3,7 grādiem, par divām grāda desmitdaļām pārspējot 1973.gada 13.septembra aukstuma rekordu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Ap pieciem rītā Rucavas novērojumu stacijā termometrs rādīja +1,3 grādus, kas arī ir jauns 13.septembra rekords, pārspējot 1931.gadā Rucavā reģistrētos +1,7 grādus.

Iespējams, aukstuma rekords no rīta tiks labots arī Pāvilostā, kur divas stundas pirms saullēkta bija +3,1 grāds - tik zema gaisa temperatūra šajā vietā 13.septembrī bija arī 1985.gadā.

Zem +5 grādiem gaisa temperatūra noslīdējusi arī Ainažos. Valsts lielākajā daļā debesis sedz mākoņi un gaisa temperatūra ir +6..+10 grādi.

Nav ievērojamu nokrišņu un vēja, vietām - pārsvarā valsts rietumu novados - izveidojusies migla.

Rīgā mākoņainas debesis, viegls dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra +10 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +9,4 grādiem Rēzeknē līdz +18,8 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.septembrī bija +40 grādi Francijas dienvidrietumos. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -3..-4 grādi Somijas ziemeļos un kalnos Centrāleiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu