Piektdien caur mākoņiem daudzviet uzspīdēs saule, gaiss iesils līdz pat +13 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: dpa/scanpix

Piektdien, 15. martā, Latvijas debesis segs mākoņi, caur tiem daudzviet spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

No rīta vietām nedaudz līs, dienas vidū lietus gaidāms tikai Limbažu un Valmieras novada ziemeļos.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē saglabāsies brāzmas līdz 16 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz +8..+13 grādiem, Rīgas līča Kurzemes piekrastē termometra stabiņš var pakāpties vēl par grādu augstāk.

15.marta siltuma rekords novērojumu stacijās ir no +9,5 grādiem Kolkā līdz +12,4 grādiem Liepājā un Zvejniekciemā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Rīgā no rīta iespējams neliels lietus, dienā nokrišņi nav gaidāmi un caur mākoņiem brīžiem parādīsies saule. Pūšot mērenam dienvidu vējam, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē cikloni, kas atrodas rietumos un ziemeļos no Latvijas, kā arī anticiklons dienvidaustrumos. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1008 hektopaskāliem Kurzemes ziemeļos līdz 1017 hektopaskāliem Latgales dienvidos.

Piektdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +1,4 grādiem Dagdā līdz +8,3 grādiem Mērsragā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Debesis sedz mākoņi, kas daudzviet ir plāni, un vietām mazliet līst.

Pūš lēns līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, piekrastē ar brāzmām līdz 16 metriem sekundē. Stiprākās vēja brāzmas ceturtdien bija 20,2 metri sekundē Ventspils ostā.

Rīgā termometri rāda +6 grādus un dienvidu vējš brāzmās pūš ar ātrumu līdz deviņiem metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +4,8 grādiem Alūksnē līdz +10,9 grādiem Kolkā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 14.martā bija +27 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -18 grādi Skandināvijas ziemeļos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu