Sinoptiķi sagatavojuši laika prognozi nākamajai nedēļai (2)

TVNET/LETA
Foto: Jāņu zāles Rīgas Centrāltirgū
Foto: Jāņu zāles Rīgas Centrāltirgū Foto: Jānis Škapars / TVNET

Jaunnedēļ Latvijā biežāk uzspīdēs saule un gaiss iesils līdz plus 26 grādiem, tomēr nokrišņi būs novērojami plašākā valsts daļā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Jaunnedēļ gaidāmas gan lietainākas, gan sausākas dienas. Sākot no svētdienas, Latvijā no dienvidiem pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masa un gaisa temperatūra ievērojami paaugstināsies - vietām līdz +25..+26 grādiem.

Pirmdien valsts austrumos gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes. Tāpat nokrišņiem bagāta būs trešdiena, kad līs visā Latvijā. Saglabāsies lēns vējš, kas negaisa laikā kļūs brāzmains.

Naktīs nākamajā nedēļā temperatūra pieturēsies +11..+17 grādu robežās. Savukārt dienās gaisa temperatūra sasniegs +21..+26 grādus, bet piekrastē būs vēsāks.

Prognozes par pirmssvētku un svētku dienām vēl var mainīties, bet aktuālākā informācija liecina, ka vietām līs un paātrināsies vējš, dažviet brāzmās sasniedzot ātrumu līdz 19 metriem sekundē. Naktīs gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga pārējai nedēļai, bet dienās gaiss varētu iesilt līdz +16..+23 grādiem.

Latvijas tuvumā iespējama ciklonu darbība, tāpēc, mainoties to trajektorijai, laika apstākļu prognoze Jāņiem var mainīties.

Uz augšu