Kurzemi no rietumiem sasniedzis negaiss. Spēkā oranžais brīdinājums

TVNET
Foto: Schutterstock.com

Svētdienas pievakarē sinoptiķi izsludinājuši oranžās pakāpes brīdinājumu, kas ir spēkā Kurzemē, kur līdz ar negaisu prognozētas stipras vēja brāzmas ar ātrumu līdz 23 metriem sekundē, kā arī krusa.

Pēc aizvadītas tveicīgās dienas lielākajā daļā Latvijas teritorijas, Kurzemei pietuvojušies negaisa mākoņi, kas radīs bīstamību līdz pat 3.00 naktī, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Foto: meteolapa.lv/radars
Foto: Ekrānuzņēmums

“Ja vien iespējams, nekavējoties meklē patvērumu slēgtās telpās un seko norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas. Pērkona negaiss būtiski ietekmēs āra aktivitātes. Drošības apsvērumu dēļ izvērtē, vai nav jāatceļ vai jāpārceļ uz vēlāku laiku ārā plānotie pasākumi”, teikts svētdienas vakarā arī lietotnē “112” izplatītajā brīdinājumā.

Foto: 112

“Īpaši piesardzīgs esi vietās, kas sevišķi pakļautas pērkona negaisa ietekmei: atrodoties mežā, meklē patvērumu zemākā vietā, vietās ar zemākiem krūmiem, savukārt, atrodoties atklātā teritorijā, patveries zemā vietā, piemēram, ielejā. Izvairies no atrašanas uz pakalniem, klajā laukā, blakus elektrolīnijām. Atrodoties uz ūdens, mēģini nokļūt krastā un nekavējoties meklē patvērumu. Parūpējies arī par mājdzīvniekiem, arī viņus apdraud pērkona negaiss” .

Uz augšu