ANO: Taifūnā Filipīnās dzīvību zaudējuši vairāk nekā 10 000 cilvēku (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Postošajā taifūnā Filipīnās dzīvību varētu būt zaudējuši vairāk nekā 10 000 cilvēku, bet 660 000 bijuši spiesti pamest savas mājas, pirmdien paziņoja ANO.

Vienlaikus ANO mudināja starptautisko sabiedrību sniegt palīdzību stihijā cietušajiem.

Jau ziņots, ka tropiskā vētra «Haijan», nedēļas nogalē brāžoties pāri Filipīnām ar taifūna spēku, laupīja dzīvību tūkstošiem cilvēku.

Filipīnu glābšanas dienesti ir pārslogoti, cenšoties palīdzēt visiem dabas stihijā cietušajiem.

Bojāgājušo skaits un postījumu apmēri ir šokējoši. Vētru pārdzīvojušajiem iedzīvotājiem trūkst pārtikas un dzeramā ūdens, un daudzviet saņemtas ziņas par marodierismu.

Eiropas Komisija (EK) paziņojusi, ka palīdzībai Filipīnām atvēlēs trīs miljonus eiro (2,1 miljonu latu), Lielbritānija piedāvājusi palīdzību 9,6 miljonu dolāru (piecu miljonu latu) apmērā, bet Vācija jau nosūtījusi uz Filipīnām 23 tonnu palīdzības kravu un glābšanas komandas. Savukārt Vatikāns palīdzībai Filipīnām ziedojis 150 000 dolāru (78 750 latus).

Arī Jaunzēlande pirmdien palielinājusi sākotnējo Filipīnām atvēlēto summu līdz 2,15 miljoniem Jaunzēlandes dolāru (942 000 latu), un Kanāda apsolījusi piešķirt palīdzības organizācijām līdz par pieciem miljoniem ASV dolāru (2,6 miljoniem latu).

Organizācija «Ārsti bez robežām» paziņojusi, ka līdz nedēļas vidum uz Filipīnām nosūtīs kopumā 200 tonnu lielu kravu, tostarp medikamentus, teltis un citas pirmās nepieciešamības lietas.

Taivānas valdība apsolījusi Filipīnām nekavējoties piešķirt 200 000 ASV dolāru (105 000 latu), un Singapūra ziedojusi 40 000 ASV dolāru (21 000 latu).

Vēja ātruma ziņā «Haijan» ir viens no četriem spēcīgākajiem taifūniem, kāds jebkad reģistrēts,

un spēcīgākais, kāds skāris zemi, vēsta ASV bāzētais meteoroloģijas dienests «Weather Underground».

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu