Šodien Latvijā vērojami izteikti laika apstākļu kontrasti (27)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien Latvijas austrumu daļā vērojami izteikti laika apstākļu kontrasti, jo Vidzemē ir sals un snieg, bet Latgalē līst. Vēl sarežģītāki laika apstākļi Latvijā gaidāmi tuvākajā diennaktī - vakarā jauni nokrišņu mākoņi sāks šķērsot valsti. Brīvdienās savukārt gaidāms jau -8 grādu sals.

Pēcpusdienā gaisa temperatūra Vidzemē pazeminājusies līdz mīnus 4 grādiem un snieg, savukārt Latgalē gaisa temperatūra ir plus 5 grādi un tur līst.

Vēl salīdzinoši siltāks ir jūras piekrastē, kur Liepājā un Rucavā gaisa temperatūra ir gandrīz plus 3 grādi, Ventspilī - gandrīz plus 2 grādi, bet citviet Kurzemē un Zemgalē ir no 0 līdz plus 1 grādam.

Kā uzsver sinoptiķi, novembra pēdējās dienās Latvijā pakāpeniski ienāk ziema. Jau aizvadītajā diennaktī Latviju virzienā no dienvidrietumiem uz ziemeļaustrumiem šķērsoja nokrišņu zona, kas teritorijas lielākajā daļā nesa lietu, bet Latgales ziemeļos un Vidzemē arī sniegu. Šorīt plkst.8 Skrīveru novērojumu stacijā fiksētas vien sniega segas pēdas, savukārt tālāk uz ziemeļiem un ziemeļaustrumiem aizvien biezāka sniega sega - Cēsu apkārtnē 3 centimetri, Salacgrīvā 2 centimetri, Ainažos 11 centimetri, bet Lubānā pat 13 centimetri.

Tuvākā diennakts - sarežģīta

Vēl sarežģītāki laika apstākļi Latvijā gaidāmi tuvākajā diennaktī - vakarā jauni nokrišņu mākoņi no dienvidrietumiem sāks šķērsot valsts teritoriju, līdz ar to naktī un rīt dienā nokrišņi atkal būs ilgstoši. Teritorijas lielākajā daļā gaidāms slapjš sniegs un sniegs, arī putenis ar būtisku redzamības pasliktināšanos, tikai dienvidu rajonos nokrišņi pāries lietū, kur savukārt gaidāma migla. Sniega segas biezums tuvākajā naktī vietām, galvenokārt Vidzemē, palielināsies vēl par 14 līdz 18 centimetriem.

Ņemot vērā to, ka gaisa temperatūra gaidāma no 0 līdz mīnus 5 grādiem, tikai Latgalē nakts nebūs vēsāka par plus 3 grādiem, daudzviet uz ceļiem veidosies apledojums, savukārt uz vadiem un koku zariem slapja sniega nogulums.

Brīvdienās plašās nokrišņu zonas Latvijas teritoriju pametīs, vien atsevišķos rajonos gaidāms neliels sniegs un slapjš sniegs, bet gaisa temperatūra pazemināsies - jau naktī uz sestdienu tā gaidāma robežās no plus 3 grādiem jūras piekrastē līdz mīnus 8 grādiem Vidzemes ziemeļos, un dienā paaugstināsies vien par diviem līdz trīs grādiem, tad naktī uz svētdienu Vidzemes ziemeļos termometra stabiņš var noslīdēt pat līdz mīnus 10, mīnus 14 grādiem, arī dienā teritorijas lielākajā daļā pieturēsies sals.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu