Gaisa temperatūra trešdien tuvosies +10 grādiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taurenis. Ilustratīvs attēls
Taurenis. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Trešdien daudzviet Latvijas rietumu un centrālajā daļā, uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7..+10 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Pūšot mērenam dienvidu un rietumu vējam, vietām piekrastē un valsts austrumos nekļūs siltāks par +3..+5 grādiem.

Visā Latvijā diena aizritēs bez ievērojamiem nokrišņiem. No rīta un vakarā dažviet gaidāma migla.

Rīgā mākoņu kļūs mazāk un saule gaisu sasildīs līdz +9 grādiem, pūtīs mērens dienvidrietumu vējš.

Laikapstākļus ietekmē anticiklons, kas atkāpjas ziemeļu ciklona priekšā. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminās, trešdienas rītā tas ir 766-768 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Šīs nedēļas otrajā pusē Latvijā ar stipru ziemeļrietumu vēju ieplūdīs gaiss no Arktikas, bet jau nedēļas beigās tas atkāpsies, vēsta pašreizējā "Global Forecast System" prognoze.

Ceturtdienas vakarā un piektdien daudzviet uzsnigs. Piektdiena būs nedēļas vēsākā diena - gaisa temperatūra nepakāpsies augstāk par 0..-5 grādiem. Naktī uz sestdienu gaisa temperatūra vietām noslīdēs zem -10 grādiem, bet svētdien iespējama temperatūras paaugstināšanās līdz +2..+7 grādiem.

Stiprākais vējš gaidāms ceturtdien un naktī uz piektdienu, kad lielā valsts daļā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 17-22 metrus sekundē. Savukārt svētdien iespējams spēcīgs dienvidu vējš.

Paredzams, ka nākamnedēļ būs vairāk nokrišņu - gan lietus, gan sniegs.

"Global Forecast System" ir ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes datormodelis, kas, ik pēc sešām stundām veicot aprēķinus, prognozē laikapstākļus visā pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu