Svētdiena būs dzestra un vējaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Krokusu ziedēšana Pārdaugavā
Foto: Krokusu ziedēšana Pārdaugavā Foto: Jānis Škapars/TVNET

Marta pēdējās svētdienas rītā Latviju no ziemeļrietumiem šķērso aukstā atmosfēras fronte un daudzviet ir nokrišņi - galvenokārt neliels sniegs, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nokrišņi vēl nav sasnieguši Latgali un Sēliju, kur ir mazāk mākoņu.

Vējš iegriezies no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem, tā ātrums brāzmās daudzviet sasniedzis 14-19 metrus sekundē.

Gaisa temperatūra 0..+5 grādi.

Rīgā apmācies rīts, gaidāmi nelieli nokrišņi. Ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pastiprinājies līdz 15 metriem sekundē, gaisa temperatūra +2..+3 grādi.

Svētdien Latvijā ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 12-17 metri sekundē un gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi, prognozē sinoptiķi.

Latgalē un Sēlijā laiks būs apmācies, daudzviet citviet valstī uzspīdēs saule, saulainākā diena - Kurzemē. Daudzviet gaidāms neliels sniegs.

Rīgā no rīta nelieli nokrišņi, dienas otrajā pusē uzspīdēs saule. Ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 16 metiem sekundē, gaiss iesils līdz +4 grādiem.

Laikapstākļus nosaka aizejošā aukstā atmosfēras fronte un anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 759 dzīvsudraba staba milimetriem Latgales dienvidos līdz 766 milimetriem Kurzemes ziemeļos.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +7..+12 grādiem piekrastē līdz +16,3 grādiem Daugavpilī, un tā ir augstākā šogad reģistrētā gaisa temperatūra valstī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 28.martā bija +19..+22 grādi plašā teritorijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -19 grādi Skandināvijas kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu