Pirmo reizi šogad Latvijā gaidāms +20 grādu siltums (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no -3,0 grādiem Daugavpils novērojumu stacijā līdz +8,0 grādiem Ainažos, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Sagaidāms, ka deviņos rītā gaiss iesils līdz +5..+10 grādiem.

Debesis skaidras. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš.

Rīgā skaidrs rīts, dienvidu vējš pūš ar ātrumu trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +4..+6 grādi.

Otrdien Latvijā pirmo reizi kopš oktobra gaisa temperatūra sasniegs +20 grādu atzīmi, prognozē sinoptiķi.

Spoža saule gaisu sasildīs līdz +17..+21 grādam, bet, vējam pūšot no jūras, maksimālā gaisa temperatūra Kurzemes rietumos un Ziemeļvidzemes krastā būs +10..+15 grādi.

Dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-16 metriem sekundē, vakarā pūtīs rietumu vējš.

Pievakarē, sākot no valsts rietumiem, parādīsies mākoņi un vietām - galvenokārt ziemeļos - īslaicīgi līs.

Rīgā līdz pievakarei saglabāsies skaidras debesis, gaisa temperatūra sasniegs +20 grādus. Pēcpusdienā dienvidrietumu vējš un vakarā rietumu vējš brāzmās pieņemsies spēkā līdz 14 metriem sekundē.

Laikapstākļus nosaka anticiklons, no rietumiem tuvojas neliela aukstā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 768-773 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas lielākajā daļā bija +13..+17 grādi. Mērsragā ar +16,9 grādiem tika pārspēts 6.aprīļa siltuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.aprīlī bija +24..+25 grādi Francijā, Itālijā, Beļģijā, Nīderlandē, Vācijā, Slovēnijā un Horvātijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -11 grādi Zviedrijas ziemeļos un -15 grādi Krievijas ziemeļos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu