Pirmdiena būs silta, bet lietaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Agrā pirmdienas rītā gaisa temperatūra Kurzemē ir +15..+17 grādi, pārējā valstī +12..+15 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Debesis pārsvarā apmākušās, daudzviet līņā, vairāk nokrišņu ir Ziemeļvidzemē.

Pūš mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā mākoņains laiks, iespējams neliels lietus. Dienvidrietumu vējš pūš ar ātrumu četri metri sekundē, brāzmās līdz astoņiem metriem sekundē. Gaisa temperatūra +15 grādi.

Pirmdien Latvijā būs pārsvarā mākoņains laiks, daudzviet līņās, vietām Vidzemē un Latgalē gaidāms mērens lietus, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs mērens rietumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +16..+20 grādiem.

Rīgā debesis pārsvarā klās mākoņi, brīžiem nedaudz līs, vējš mēreni pūtīs no rietumiem un gaiss iesils līdz +19 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona ziemeļu mala un siltā atmosfēras fronte. Gaisa spiediens 761-765 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +15,1 grāda Alūksnē līdz +19,8 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.septembrī bija +38 grādi Albānijā un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -3 grādi Zviedrijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu