Ūdens temperatūra jūrā aizvien sasniedz +11 grādus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki pludmalē Dzintaros laikā, kad Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, kas paredz ievērot virkni ierobežojumus - turpmāk ievērot divu metru attālumu starp cilvēkiem un vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un ārtelpās varēs ne vairāk kā divas personas, cilvēki, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāki un to nepilngadīgie bērni.
Cilvēki pludmalē Dzintaros laikā, kad Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, kas paredz ievērot virkni ierobežojumus - turpmāk ievērot divu metru attālumu starp cilvēkiem un vienlaicīgi pulcēties publiskās iekštelpās un ārtelpās varēs ne vairāk kā divas personas, cilvēki, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, vecāki un to nepilngadīgie bērni. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ūdens temperatūra jūrā visā Latvijas piekrastē ir +9..+11 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Saskaņā ar Dānijas Meteoroloģijas institūta informāciju ūdens temperatūra Baltijas jūrā ir 1-3 grādus augstāka par normu.

Latvijas upju un ezeru ūdens ir +8..+11 grādus silts.

Ūdens līmenis upēs nedaudz svārstās, un arī tuvākajās dienās nav gaidāmas krasas ūdens līmeņa izmaiņas.

Ūdensaugi upēs pārsvarā nogūluši, bet vietām tie saglabājas pie krasta vai pa visu teces šķērsgriezumu.

Jau ziņots, ka siltais ūdens jūrā veicinās nokrišņu mākoņu veidošanos aukstuma viļņos, tādēļ tuvākajos mēnešos dažviet iespējama pat ļoti stipra snigšana. Šādi nokrišņi, ko reizēm pavada pērkona dārdi, visbiežāk skar Vidzemes dienvidrietumu daļu - Rīgas un Siguldas pusi, - kā arī Kurzemes rietumu daļu.

Novembra pirmajā nedēļā nav gaidāma aukstuma ienākšana un nokrišņu daudzums, visticamāk, būs mazs, prognozē sinoptiķi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu