Trešdien galvenokārt ziemeļrietumu un dienvidaustrumu novados gaidāms lietus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien galvenokārt Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos īslaicīgi līs, savukārt pēcpusdienā Sēliju un Latgali sasniegs neliels lietus no Lietuvas, prognozē sinoptiķi.

Agrā trešdienas rītā teju visā Latgalē un Sēlijā, kā arī daudzviet Vidzemē ir migla, redzamība vietām nepārsniedz 200 metrus, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Visā Latvijā debesis sedz mākoņi, vietām Kurzemē līst. Pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Gaisa temperatūra no +3..+7 grādiem valsts austrumu un dienvidaustrumu novados līdz +7..+11 grādiem Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos.

Rīgā mākoņains laiks, dienvidu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +7 grādi.

Dienas gaitā, sākot no rietumiem, starp mākoņiem uzspīdēs saule, bet valsts austrumu novados saglabāsies apmācies laiks.

Dienvidu, dienvidrietumu vējš piekrastē brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +7..+12 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi un starp mākoņiem brīžiem parādīsies saule. Pūšot mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +10 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena ieplaka un atmosfēras frontes. Gaisa spiediens jūras līmenī 765-769 dzīvsudraba staba milimetri jeb 1020-1025 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien dienas laikā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +8 grādiem Dagdā līdz +14,6 grādiem Rīgā.

Ne tikai Kolkā un Ventspilī, bet arī Stendē, Mērsragā un Dobelē tika pārspēts 3.novembra siltuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 3.novembrī bija +26..+27 grādi Spānijā un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -5 grādi Alpu kalnos, Skandināvijas ziemeļos un Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu