Otrdienas rītā vietām Latvijā ir līdz -15 grādu liels sals; diena būs mākoņaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ziemas sals Latvijas ārēs
Foto: Ziemas sals Latvijas ārēs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -7..-9 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -12..-15 grādiem valsts ziemeļaustrumu novados, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Aukstumu pastiprina mērens austrumu, ziemeļaustrumu vējš. Tā ātrums brāzmās sasniedz 7-12 metrus sekundē.

Debesis pārsvarā apmākušās, vietām - galvenokārt valsts dienvidos - mazliet snieg un putina.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no sešiem centimetriem Ventspils ostā līdz 31 centimetram Alūksnē un Siguldā, tai skaitā 19 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā apmācies rīts, austrumu vējš pūš ar ātrumu četri metri sekundē, brāzmās līdz deviņiem metriem sekundē. Gaisa temperatūra -9..-10 grādi.

Otrdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels sniegs un putenis, valsts dienvidos snigs ilgstoši, prognozē sinoptiķi.

Debesis būs pārsvarā apmākušās. Austrumu, ziemeļaustrumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu 8-13 metri sekundē, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz 15 metriem sekundē.

Gaiss iesils līdz -5..-11 grādiem.

Rīgā gaidāms mākoņains laiks, bez būtiskiem nokrišņiem un ar mērenu austrumu, ziemeļaustrumu vēju. Gaisa temperatūra būs -8 grādi.

Laikapstākļus nosaka zema spiediena apgabala ziemeļu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1011 hektopaskāliem Kurzemes dienvidos līdz 1017 hektopaskāliem Vidzemes ziemeļos.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -3,0 grādiem Kolkā līdz -10,7 grādiem Dobelē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 8.februārī bija +22 grādi Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -31..-32 grādi Somijā un kalnos Norvēģijas dienviddaļā, kā arī -40 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu