Otrdienas rītā vietām -19 grādi, dienas laikā snigs un putinās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Otrdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +1 grāda Ventspils ostā un -2 grādiem Ainažos līdz -17 grādiem Bauskas apkaimē un -19 grādiem Daugavpils pusē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Nakts sākumā gaisa temperatūra daudzviet Latgalē, kā arī Bauskā un Staļģenē bija pazeminājusies līdz -20..-22 grādiem.

Valsts lielākajā daļā otrdienas rītā ir -5..-10 grādi, aukstāks laiks saglabājas valsts dienvidaustrumu pusē.

Mākoņi daļēji sedz Latvijas debesis, nav ievērojamu nokrišņu, pūš lēns līdz mērens dienvidu un rietumu vējš.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no astoņiem centimetriem Ventspils ostā un deviņiem centimetriem Rucavā līdz 32 centimetriem Saldū un 34 centimetriem Alūksnē un Dagdā, tai skaitā 19 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā neliels mākoņu daudzums, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra -8 grādi.

Otrdien daudzviet Vidzemē un Latgalē rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 11-14 metriem sekundē, izraisot puteni, prognozē sinoptiķi.

Pēcpusdienā, sākot no ziemeļaustrumiem, gaidāma arī snigšana. Līdz naktij daudzviet Vidzemē un Latgalē uzsnigs 1-5 centimetri sniega.

Valstī kopumā otrdien gaidāms visai saulains laiks, maksimālā gaisa temperatūra būs no +1..+3 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -4..-6 grādiem Latgalē un Sēlijā.

Rīgā sauss un pārsvarā saulains laiks, lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, maksimālā gaisa temperatūra nulle grādu.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals, kā arī Krievijas ciklons. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1021-1026 hektopaskāli.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +0,6 grādiem Pāvilostā līdz -9,5 grādiem Alūksnē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 15.februārī bija +23..+24 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -33 grādi Skandināvijas kalnos un -40 grādi Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu