Otrdiena būs lietaina un dūmakaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: perfect strangers, Shutterstock

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir +6..+8 grādi, vietām Kurzemē un Vidzemes piekrastē +4..+5 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Visā valstī apmācies un dūmakains laiks, daudzviet līņā. Pūš mērens dienvidrietumu vējš, tā ātrums brāzmas 7-13 metri sekundē.

Rīgā apmākušās debesis, dūmaka, iespējama smidzināšana. Dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra +7..+8 grādi.

Otrdien Latvijā būs pārsvarā apmācies laiks, vietām nedaudz līs un vietām neizklīdīs dūmaka, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs mērens dienvidrietumu vējš, piekrastē ar brāzmām līdz 14 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra sasniegs +8..+12 grādus, pretvēja piekrastē gaidāmi +5..+7 grādi.

Rīgā gaidāma apmākusies diena, bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūšot mērenam dienvidrietumu vējam, gaiss iesils līdz +12 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē ciklona dienvidu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī no 1017-1020 hektopaskāliem Latvijas ziemeļos līdz 1021-1023 hektopaskāliem dienvidos.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +5 grādiem Liepājas ostā līdz +11,2 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 29.martā bija +27..+28 grādi Spānijā un Francijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -13 grādi Islandē un Krievijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu