Rudens tuvojas: trešdiena būs vēsa un lietaina

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/LETA

Līdz ar trešdienu Latvijā gaidāms spēcīgs lietus, kas daudzviet būt ilgstošs. Taču, kā prognozē sinoptiķi, Latgali lietus neskars. 

Līdz ceturtdienai nokrišņu daudzums vietām sasniegs 30 milimetrus.

Debesis pārklās bieza mākoņu sega, mazāk mākoņu būs Latgalē.

Pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, Kurzemes rietumu piekrastē un Ziemeļvidzemes piekrastē brāzmās līdz 18-21 metram sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs +13..+18 grādi.

Rīgā pēcpusdienā līs, lietus turpināsies arī ceturtdien, brīžiem līs stipri. Pūtīs mērens dienvidu vējš, trešdienas vakarā tā ātrums brāzmās sasniegs 14 metrus sekundē. Pirms lietus gaiss iesils līdz +15 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklons Baltijas jūrā. Atmosfēras spiediens Latvijā pazeminās, no rīta tas ir 1016-1020 hektopaskāli jūras līmenī.

Trešdienas rīts - miglains

Agrā trešdienas rītā daudzviet Latgalē un vietām citviet valstī ir migla, redzamība dažviet Latgalē nepārsniedz simts metru, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā +6..+12 grādi, Daugavpils un Madonas pusē gaiss vietām atdzisis līdz +4 grādiem.

Mākoņu daudzums mainīgs, bez ievērojamiem nokrišņiem. Pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš, Latgalē saglabājas bezvējš.

Rīgā agrā rītā maz mākoņu, lēns dienvidrietumu vējš, gaisa temperatūra svārstās ap +10 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +13,4 grādiem Mērsragā līdz +17,7 grādiem Rucavā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 24.augustā bija +37..+38 grādi Portugālē, Spānijā un Balkānos, kā arī +40 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -3 grādi kalnos Centrāleiropā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu