Svētdien Latvijā vietām gaiss iesils līdz +18 grādiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: irin-k, Shutterstock.

Svētdien maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +12 grādiem valsts austrumos līdz +18 grādiem Dienvidkurzemes novadā, prognozē sinoptiķi.

Kurzemē saglabāsies lēns vējš un bezvējš, pārējā valstī pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš.

Debesis pārsvarā saglabāsies skaidras, valsts austrumu novados tās būs daļēji mākoņainas, bez nokrišņiem.

Rīgā septembra pēdējā svētdiena būs sausa un saulaina, pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, kas gaisa temperatūrai neļaus pakāpties augstāk par +14..+15 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1015-1020 hektopaskāli jūras līmenī.

Svētdienas rītā debesis virs Latvijas ir pārsvarā skaidras, vietām austrumu novados - mākoņainas, liecina meteoroloģiskā informācija.

Nav nokrišņu. Vietām Kurzemē sabiezējusi migla. Pūš lēns līdz mērens ziemeļrietumu vējš, Kurzemē galvenokārt iestājies bezvējš.

Gaisa temperatūra no +3 grādiem vietām Kurzemē līdz +11 grādiem Vidzemes piekrastē.

Rīgā skaidrs rīts, pūš ziemeļrietumu vējš 3-6 metri sekundē, pie jūras brāzmās līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap +10 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +12,8 grādiem Alūksnē līdz +17,6 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 25.septembrī bija +32 grādi Spānijā un Itālijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -3..-5 grādi vietām Skandināvijā un Eiropas augstkalnu apgabalos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu