Jūnija pirmajā dienā vietām gaidāms pērkona negaiss

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pērkona negaiss.
Pērkona negaiss. Foto: Edijs Pālens / LETA

Trešdienas, 1.jūnija, rītā Latvijā mākoņi daļēji klāj debesis, nav būtisku nokrišņu, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pūš lēns dienvidaustrumu vējš.

Gaisa temperatūra paaugstinās; minimālā temperatūra naktī bija +5..+9 grādi, galvaspilsētā ap +10 grādiem.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, lēns dienvidaustrumu vējš, gaisa temperatūra īsi pēc saullēkta +9..+11 grādi.

Trešdien Latvijā debesis apmāksies, saulaināks laiks saglabāsies valsts austrumu daļā, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā vietām Kurzemē uzlīs, pēcpusdienā arī citviet valsts rietumu un centrālajā daļā, sākot no dienvidiem, gaidāms lietus, daudzviet līs stipri, vietām iespējams pērkona negaiss. Valsts austrumu daļā vietām īslaicīgi līs.

Līdz ceturtdienas rītam nokrišņu daudzums vietām valsts rietumu daļā var pārsniegt 30 milimetrus. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs visā valstī izsludinājis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par stipru lietu.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +14..+18 grādiem Kurzemē līdz +18..+22 grādiem pārējā Latvijā.

Lietusgāžu ietekmē iespējamas dienvidaustrumu vēja brāzmas līdz 17 metriem sekundē.

Rīgā galvenokārt trešdienas vakarā un naktī uz ceturtdienu gaidāms stiprs lietus. Pirms tā gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Dienvidrietumos no Latvijas sāk veidoties ciklons. Topošā ciklona centrs trešdienas vakarā šķērsos Kurzemi. Atmosfēras spiediens no rīta 1016-1021 hektopaskāls jūras līmenī.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdienas pievakarē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +10,7 grādiem Ventspilī līdz +18,0 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 31.maijā bija +36 grādi Grieķijā un +37 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz trešdienu -5 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu