Dzeltenais brīdinājums – otrdien valsts lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Pludmale.
Pludmale. Foto: Ieva LÅ«ka/LETA

23. augusta pēcpusdienā valsts lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +27...+29 grādiem pēc Celsija, vietām pat līdz +31 grādam, teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, kur izsludināts dzeltenā līmeņa brīdinājums.

Dzeltenā līmeņa brīdinājums par karstumu ir spēkā no 23. augusta pulksten 13 līdz 24. augusta pulksten 21.

Tāpat izplatīts vēl viens dzeltenā līmeņa brīdinājums par augstu ugunsbīstamību mežos. Tas ir spēkā no 22. augusta pulksten 16.50 līdz 28. augusta pusnaktij.

Kā teikts Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) mājaslapā, dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, tiesa, ja plānojat aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem. LVĢMC aicina būt informētiem par gaidāmajām izmaiņām un lieki nepakļaut sevi riskam.

Vietām - galvenokārt Kurzemes rietumu daļā - iespējams īslaicīgs lietus un pērkona negaiss.

Vējš lēni pūtīs no austrumu puses. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +26..+31 grādam, Rīgas līča Kurzemes piekrastē - līdz +23..+25 grādiem.

Rīgā gaidāma saulaina diena, bez nokrišņiem.

Pūšot lēnam austrumu vējam, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +30 grādiem.

Laikapstākļus galvenokārt nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1018-1021 hektopaskāls jūras līmenī.

Ūdens temperatūra peldvietās +18..+24 grādi, bet Rīgas līča dienvidu un rietumu (Kurzemes) piekrastē tikai +9..+17 grādi.

Otrdienas rītā vietām Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē bija izveidojusies migla, liecina meteoroloģiskā informācija.

Naktī Kurzemi šķērsoja lietusgāzes, lielākais nokrišņu daudzums reģistrēts Kuldīgā - 21 milimetrs.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +20,5 grādiem Stendē līdz +28,1 grādam Jēkabpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 22.augustā bija +42 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -3 grādi Alpu kalnos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu